Sistemele termopan si accesoriile utilizate de catre noi va ofera protectie totala fata de orice sursa de discomfort: zgomotul, socurile, praful, caldura sau frigul nu te vor mai deranja, indiferent de anotimp.
Montajul
Montajul se realizeaza de catre personalul firmei calificat in acest gen de lucrari, cu scule si materiale de cea mai buna calitate (silicon, spuma poliuretanica, ancore din otel, suruburi autofiletante, bolturi din otel si accesorii de fixare Wurth).
Inainte de montajul ferestrelor sau al usilor se verifica dimensiunile si starea golului unde vor fi amplasate acestea.
Montajul ferestrelor si usilor din profile PVC sau Aluminiu se face doar dupa executarea celorlalte lucrari de constructii si instalatii a caror efectuare ar putea deteriora tamplaria echipata cu geamuri termopan.
Etape de lucru al montajului tamplariei:
1. Eliminarea tamplariei vechi ( daca este cazul)Tocurile tamplariei vechi sunt desprinse din perete prin taiere si/sau smulgere. Indiferent de metoda folosita, este de preferat ca operatiunea sa se faca atent pentru ca glafurile sa fie cat mai putin afectate, lucru ce va facilita montajul.
2. Pozitionarea rameiRama tamplariei se asaza pe pozitie si se fixeaza cu pene din lemn. Se verifica pozitia acesteia cu ajutorul unui poloboc, se verifica verticalitatea si alinierea ramei cu peretele, punand polobocul pe toate cele trei axe.
3. Fixarea rameiDupa stabilirea pozitiei perfecte a ramei se trece la fixarea definitiva a acesteia. Perforarea ramei si a peretelui trebuie sa se faca cu multa atentie, pentru a se evita modificarea pozitiei stabilite anterior.
4. Fixarea penelorIn interiorul ramelor din PVC se pozitioneaza pene speciale din plastic (cale si precale). Acestea au rolul sa fixeze cat mai bine geamul termopan in rama.
Termopanul se asaza pe pozitie si imediat se verifica distanta dintre acesta si rama. Daca penele pozitionate anterior nu sunt suficiente pentru a-l fixa, atunci se introduc noi pene pana cand termopanul se fixeaza.
5. Montajul baghetelorFixarea definitiva a termopanelor in rame se face prin intermediul unor baghete de fixare. Acestea se introduce prin presare, in zona de imbinare a celor doua elemente, fixare lor definitiva facandu-se cu un ciocan din cauciuc in cazul tamplariei din PVC si prin clipsare in cazul tamplariei din Aluminiu.
6. Aplicarea spumei poliuretaniceIn zonele de imbinare se introduce spuma poliuretanica. La contactul cu aerul, spuma isi mareste volumul de trei ori si, in felul acesta, acesta ocupa tot spatiul disponibil.
Este de preferat ca folia protectoare de pe profile sa fie eliminata dupa terminarea lucrarilor de finisaja glafurilor.